Αναρτήθηκε στις:06-06-24 17:57

Στην ποδηλατοβόλτα ο Δήμαρχος Αρταίων - «Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον»


Στην ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, που διοργάνωσε η ΔΙΠΕ Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έλαβε μέρος και ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την υπενθύμιση ότι η Γη μας χρειάζεται τη βοήθειά μας. Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα και η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης κινητικότητας. Η ποδηλασία είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακίνησης και χαιρόμαστε που τόσοι πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν ενεργά».

Σημειώνεται ότι η δράση συγκέντρωσε ποδηλάτες κάθε ηλικίας και είχε αφετηρία το 7ο Δημοτικό Σχολείο. Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν ήταν δύο και εντός της πόλης. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, Βαρβάρα Φασόη.

Τέλος, ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, ο Δήμος Αρταίων δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img