Αναρτήθηκε στις:01-03-24 13:27

Ενωτική Πορεία: «Ο Δήμος Νικ. Σκουφά διολισθαίνει επικίνδυνα»


Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ενωτική Πορεία» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δήμο, στην οποία επικρίνει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά για καθυστερήσεις στην έγκριση του προϋπολογισμού, ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των ζώων και παράβαση νομικών διατάξεων. Επίσης, εκφράζει απογοήτευση για τις μέχρι τώρα κινήσεις της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής και καλεί για αξιοπρεπή, οργανωμένη και αποτελεσματική διοίκηση. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σίγουρα δεν υπάρχει άλλη δημοτική αρχή σαν αυτή του δήμου Νικολάου Σκουφά στον πολιτικό χάρτη της περιοχής μας καθώς το μόνο που επιδιώκει είναι η οπισθοδρόμηση του δήμου.

Βρισκόμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου και ο προϋπολογισμός του δήμου δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και εγκριθεί όπως λέει ο νόμος. Δεν έχει καν περάσει από δημαρχιακή επιτροπή επιδεικνύοντας μια φοβερή ολιγωρία.

Και παρόλα αυτά δεν γίνεται και καμία χρήση των διατάξεων του άρθρου 158 και 160 του Ν.3463/2006 περί σύναψης συμβάσεων υποχρεωτικών δαπανών αλλά παρόλα αυτά προμηθεύονται υλικά από προμηθευτές "βερεσέ”.

Πριν λίγες μέρες δηλητηριάστηκαν αδέσποτα ζώα στο δήμο μας και αντί να κάνουν συμβάσεις με κτηνίατρο μας είπαν ότι θα φέρουν το καλοκαίρι τον Μητσιά.

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά την προηγούμενη τετραετία είχε την προεδρία και των δύο συνδέσμων ύδρευσης. Ο κ. Παπασιώζος δεν κατάφερε να πάρει κανέναν από τους δύο. Κατέβηκε στην ΠΕΔ και δεν εκλέχτηκε.

Και μπροστά σε όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα αδιέξοδα που αυτός μόνο δημιουργεί άρχισε να αναζητά συνενόχους, να εξαπολύει κατηγορίες και εκβιασμούς και να επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους, στην προηγούμενη δημοτική αρχή, σε συναδέλφους του δημάρχους, σε υπαλλήλους του δήμου…

Δυστυχώς η πολιτική ζωή στο δήμο μας διολισθαίνει τραγικά σε αξιοπρέπεια, οργάνωση, κατανόηση και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg