Αναρτήθηκε στις:27-02-24 13:19

Σύλλογος μελών ΔΕΠ.ΠΙ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία για το έγκλημα στα Τέμπη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ.ΠΙ ανακοινώνει την προκήρυξη στάσης εργασίας σήμερα και τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή του για το έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου 2024, η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων Ελλάδας (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• να επαναβεβαιώσει την σταθερή στάση της ΠΟΣΔΕΠ στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του 16ου συνεδρίου της, ενάντια στην παράκαμψη - παραβίαση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών «Πανεπιστημίων».

• να επιμείνει στην ανάγκη μιας ουσιαστικής διαβούλευσης για την μετρήσιμη ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αναγκαία στελέχωση, την απαραίτητη χρηματοδότηση, τη θεσμική θωράκιση των δημοκρατικών λειτουργιών και του αυτοδιοίκητου, καθώς αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

• να προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 27 Φλεβάρη, ημέρα που ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

• να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη για το έγκλημα των Τεμπών στη βάση της ομόφωνης απόφασης του 16ου συνέδριου της.

Με βάση την απόφαση αυτή το ΔΣ του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκηρύσσει στάση εργασίας σήμερα Τρίτη (27/2) από τις 09:00 έως τις 21:00 και συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη (28/2) για το έγκλημα των Τεμπών.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg