Αναρτήθηκε στις:04-12-23 12:32

Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στην Άρτα


Την περασμένη εβδομάδα, από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η πόλη της Άρτας φιλοξένησε το 2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ και είχε τη συνεργασία πληθώρας φορέων, αποδεικνύοντας πόσο εποικοδομητική είναι η συνεργασία στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.

Οι συνδιοργανωτές, συμπολίτες, και φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ είναι πολλοί. Το Φροντιστήριο εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Σκουφάς», την Κινηματογραφική Λέσχη, τις φωτογραφικές ομάδες Φωτό Αρτ και ΦΟΑ, το ΚΔΑΠ ΠΑΖΛ, τον Σύλλογο Φίλοι του Βιβλίου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με την θεατρική ομάδα Υπόθεσις 19, την θεατρική ομάδα Υφοποιοί, καθώς και την Agatha από το φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες όπως προβολή ταινίας, εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τον διάσημο Σουηδό συγγραφέα Άρνε Νταλ στην βιβλιοθήκη του Σκουφά, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους με περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, παρουσιάσεις βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συναυλία από την φιλαρμονική του συλλόγου Σκουφάς και φυσικά συζητήσεις για αστυνομικό μυθιστόρημα από έξι συγγραφείς: τον Άρνε Νταλ, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη, τον Γρηγόρη Αζαριάδη, τον Κώστα Στοφόρο, τον Βαγγέλη Γιαννίση και τον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη.

Οι καλεσμένοι συγγραφείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το επίπεδο των εκδηλώσεων και τη θερμή υποδοχή που είχαν στην πόλη. Επίσης, επισήμαναν την υποδειγματική φιλοξενία και την εξαιρετική γαστρονομία των εστιατορίων της περιοχής.

Οι ευχαριστίες επεκτείνονται σε επιχειρήσεις και φορείς που υποστήριξαν το φεστιβάλ, καθώς και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους που συνέβαλαν στην προβολή της εκδήλωσης. Η διοργάνωση του φεστιβάλ εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή η πρωτοβουλία θα εξελιχθεί σε θεσμό, προβάλλοντας την πόλη της Άρτας και προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img