Αναρτήθηκε στις:27-09-23 13:15

Τις πταίει;


Γράφει ο Αλέξανδρος Κολοβός*


Πολύς ο λόγος για άχρωμους και χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς συνδυασμούς. Το γνωστό μότο χωρίς χρώμα, κόμμα, δόγμα έχει πια παλιώσει και νομίζω χρήζει τοποθέτησής του στον κάδο των απορριμμάτων. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Η Άρτα είναι μικρή λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Όλοι λοιπόν οφείλουμε να ξέρουμε, ότι κανείς εκ των δύο μεγάλων διεκδικητών του Δήμου Άρτας, δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Είναι και οι δύο γνωστά παιδιά του δεξιό – συντηρητικού χώρου.

Εδώ λοιπόν έγκειται το μεγάλο ερώτημα του ‘’τις πταίει’’. Φταίει το ζαβό το ριζικό μας; Φταίει ο θεός που μας μισεί; Φταίει το κεφάλι το κακό μας; Όχι. Φταίει ο εκφοβισμός που δεχόμαστε. Φταίει η ανάγκη που νιώθουμε, να ακουμπήσουμε λίγο από την αίγλη του νικητή της κάλπης. Φταίει η ψευδαίσθηση, ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι δύσκολη.

Κάποτε στην κεντρική πολιτική σκηνή μιλούσαμε για δικομματισμούς, για πολιτικά τζάκια και πολώσεις της τελευταίας στιγμής. Εδώ πλέον αντιμετωπίζουμε ένα άλλο φαινόμενο. Έχουμε δύο υποψηφίους που πρεσβεύουν ακριβώς το ίδιο. Προέρχονται ακριβώς από τον ίδιο χώρο, απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ποιος από τους δύο είναι χειρότερος. Σας έχω απάντηση λοιπόν. Δεν χρειάζεται να ψηφίσετε τελικά τον λιγότερο ‘’κακό’’. Ψηφίστε τον καλύτερο για τον Δήμο. Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι καιρός πια να σκεφτόμαστε ποιος μπορεί καλύτερα να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας. Ποιος σε κοιτάει με καθάρια μάτια και θα διοικεί με λαϊκό πρόσημο. Ποιος πορεύεται με ανιδιοτέλεια και γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Αρκετά με το πάμε και όπου βγει. Να πάμε στον αγώνα για να βγούμε δυνατοί. Σε όλη τη θητεία μας, παλέψαμε με δεκάδες παρεμβάσεις ,δίπλα στους εργαζομένους, φωνάζαμε για την υποβάθμιση της υγείας, φέραμε στο τραπέζι τα δίκαια αιτήματα των αγροτών – κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων κ.τ.λ.

Στο βωμό λοιπόν του άλλου μότο, ότι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμματα αλλά πρόσωπα, (εντελώς απολιτίκ θέση), πράγμα που διαφωνώ, καθώς το περιγράφει περίτρανα το έργο της Οχταετίας της Δήμαρχο – αντιδημαρχίας. Αλλά κάπου εδώ χωράνε και κολλάνε περιπτώσεις τέτοιων ανεξάρτητων συνδυασμών. Δεν θα σας πάω μακριά γιατί ως γνωστόν οι Έλληνες έχουμε και κοντή μνήμη. Θα σας πάω μόλις 2 – 3 βδομάδες πίσω τότε που ο Βόλος πνίγηκε, τότε που ο κόσμος πέθανε, τότε που οι άνθρωποι χάσανε το βιός τους, τότε που οι γεωργό – κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι καταστραφήκαν. Ένας τέτοιος ανεξάρτητος παρόμοιος συνδυασμός ηγείτο στο Βόλο. Απλά είμαστε τυχεροί που ζούμε γιατί οι πλημμύρες είχαν εκείνη την κατεύθυνση. Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς συμπολίτες, να ρίξετε όχι μία, αλλά πολλές ματιές στο ψηφοδέλτιο και στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα σας λυθούν αμέσως τα χέρια. Δεν θα χρειαστείτε δεύτερες σκέψεις. Θα βρείτε μια πλειάδα καλών Αρτινών αγωνιστών, με όρεξη και άποψη για το αύριο.

Να μην ξεχνάμε ότι η ψήφος μας καθιστά συνυπεύθυνους για την αυριανή ημέρα. Δεν προσπαθώ να σας εκφοβήσω αλλά να σας επαγρυπνήσω. Η συνείδηση είναι μεγάλο πράγμα. Περπατήστε με το κεφάλι ψηλά και στις 8 του Οκτώβρη ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση και Στράτο Καλλώνη. Μην μαυρίζετε άλλο την ψυχή σας, μαυρίστε αυτούς. Γίνετε η φωνή της αλήθειας, της προόδου, της αλλαγής. Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Ξέρετε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη σε οτιδήποτε λάθος έχει γίνει. Αντιθέτως φέραμε παντού τις αντιρρήσεις μας για όλα τα κακώς κείμενα. Δεν είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών. Κάπου κάναμε και εμείς λάθος, δεν μπορεί! Δεν μπορεί τόσοι Αρτινοί πολίτες να βρίσκονται πολιτικά, ιδεολογικά, ταξικά κοντά με αυτούς τους δύο συνδυασμούς. Κάτι έχει πάει λάθος κι από εμάς που δεν σας πείσαμε. Ίσως δεν σας πείσαμε γιατί δεν σας εκφοβήσαμε, ίσως γιατί δεν σας ψευδό - τάξαμε, ίσως γιατί δεν κινδυνολογήσαμε. Ίσως, ίσως ίσως… Αλλά δεν είναι ούτε στην φύση ούτε στην ιδιοσυγκρασία μας, να λέμε ανυπόστατα ψέματα. Θέλετε λοιπόν να σας τάξουμε; Σας τάζουμε λοιπόν, ότι θα παλέψουμε για όλους μας. Ότι θα παίρνουμε θέσεις για όλα και θα τα βάζουμε με όλους, χωρίς φραγμούς. Μπορώ βέβαια να επισημάνω ότι κι εμείς, δεν χρησιμοποιούμε κομματικόμετρα όμως δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις τάξεις. Άσχετο τι μπορεί να ψηφίσατε στις εθνικές εκλογές πριν λίγους μήνες, το συμφέρον της τάξης σας είναι συνυφασμένο με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Συμπολίτες μου, αριστεροί, προοδευτικοί μου συμπολίτες, σας καλώ την ύστατη στιγμή να μας ψηφίσετε. Δείτε το κι αλλιώς . Είναι ένας τρόπος να περπατάτε με περηφάνια, δίχως αναστολές και προβληματισμούς. Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει αξιοποίηση ψήφου. Κι επειδή μόνο ο λαός σώζει τον λαό και χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, γίνε εσύ η κινητήριος δύναμη για την γιγάντωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως είπε και ο Λένιν ‘’Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες‘’. Λίγες εβδομάδες μείνανε. Εμπιστευτείτε μας για ένα καλύτερο αύριο.

*Αλέξανδρος Χρ. Κολοβός, Ιδιωτικός Υπάλληλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων με την Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας και τον Στράτο Καλλώνηimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img