Αναρτήθηκε στις:27-09-23 12:07

Παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Χρήστος Τσιρογιάννης - Εξαγγελίες για την Άρτα της επόμενης ημέρας


Του Κωνσταντίνου ΦωτείνηΟ νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης προχώρησε χθες στην επίσημη παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Κρατώντας αποστάσεις από το κλίμα λασπολογίας και τοξικότητας που έχει καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, ανέφερε σχετικά πως «σε αυτό το λυπηρό και πρωτόγνωρο γεγονός εμείς μιλάμε με έργα και ο λόγος μας μετράει. Είμαστε της άποψης να λέμε λιγότερα και να πράττουμε περισσότερα. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Για να κερδίσει η Άρτα το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας δεν έχει ανάγκη από εκθέσεις ιδεών, ούτε από τοξική ρητορική. Αντιθέτως, χρειάζονται μετρήσιμες, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις». Στους βασικούς πυλώνες, όπως τους οραματίζεται για την Άρτα της επόμενης ημέρας, συμπεριέλαβε την ενίσχυση του εισοδήματος των δημοτών, τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας ως αντιστάθμισμα στους υψηλούς διαμορφωμένους τοπικούς δείκτες ανεργίας και την παροχή περισσότερων ευκαιριών γι’ όλους.

Ως δίλημμα έθεσε την αβεβαιότητα που μπορεί να προκύψει, αν αναλάβει να συνεχίσει τα εν εξελίξει έργα μια διαφορετική δημοτική αρχή. Βασιζόμενος στο ψηφοδέλτιο νίκης, όπως χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, ανέφερε ότι η ομάδα του αποτελείται από ανθρώπους πετυχημένους στους χώρους που δραστηριοποιούνται. Όπως τόνισε, «σίγουρα μετρά ο επικεφαλής. Οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν θα κληθούν κι εκείνοι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης την επόμενη ημέρα. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, διαθέτουμε σχέδιο, όραμα και γνώσεις. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι πρέπει να μη ρισκάρουμε, γιατί έχουμε δρομολογήσει πολλά στη θητεία μας. Διαθέτουμε ώριμες προτάσεις και κατάλληλο σχεδιασμό, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Άρτας για την επόμενη δεκαετία».

Οι πρόσφατες τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία κατέδειξαν την αναγκαιότητα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Άρτας. Για το ζήτημα αυτό, ανέφερε ότι «εκτός των αντιπλημμυρικών έργων που έχουμε υλοποιήσει στον Αμμότοπο και στις εργατικές κατοικίες, δρομολογείται αντιπλημμυρικό έργο και στη Γραμμενίτσα. Όμως, ψηλά στην ατζέντα μας έχουμε το μεγάλο έργο της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου. Πιέσαμε το Υπουργείο Υποδομών και το έργο μπήκε σε διαδικασία διαβούλευσης».


Ο κ. Τσιρογιάννης στάθηκε σε σημεία αναφοράς, τα οποία στοχεύουν να αλλάξουν τη ζωή των δημοτών. Ξεχώρισε τη δρομολόγηση του ζητήματος του χώρου του Ξενία, καθώς με τα 12 εκ. € που «ξεκλειδώθηκαν», είναι πλέον εφικτό να εκκινήσουν οι εργασίες μέσα στο 2023.

Η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή θα διαδραματίσει, σύμφωνα με τον ίδιο, κεντρικό ρόλο στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα μέσω της δημιουργίας ψυγείων ακτινιδίων, διαλογητηρίων και καινοτόμων επιχειρήσεων διασυνδεδεμένων με τα τμήματα του Πανεπιστημίου που βρίσκονται στην Άρτα. Εκτός της αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου, στάθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος Αρταίων κατά τη θητεία του για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του Αμβρακικού Κόλπου απ’ όλους τους Δήμους που «βρέχονται» απ’ αυτόν.

Με αφορμή την 9η Πανελλήνια Έκθεση και Εμποροπανήγυρη Άρτας, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της, προανήγγειλε τη δημιουργία μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου. Όπως ανέφερε, «η μελέτη για τη δημιουργία αυτού του χώρου έκτασης 3.000 τ.μ. στο χώρο μπροστά από το κτίριο της Διώνης βρίσκεται σε τελική φάση. Αναμένουμε το πρόγραμμα χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή αυτού του χώρου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε θεματικές εκθέσεις, οι οποίες θα εκτείνονται σ’ όλο το έτος και δεν θα αφορούν μόνο την περίοδο της εμποροπανήγυρης • ένα σημαντικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Πέρα από τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός ακόμα καταφυγίου αδέσποτων ζώων, τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την αντιπυρική προστασία και την τουριστική αξιοποίηση του περιαστικού δάσους, τις διανοίξεις σημαντικών οδών στη Βαλαώρα, τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της δημοτικής λαϊκής αγοράς και τη δημιουργία πολυχώρου αθλητισμού πλησίον του Παραποτάμιου Πάρκου, στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το αμαξοστάσιο Άρτας, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αρτινών Συνεργασία στάθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα για την πόλη της Άρτας, το πάρκινγκ. Όπως ανέφερε «εκτός από τους τρεις χώρους στάθμευσης στην Περιφερειακή Οδό, με πιο πρόσφατο αυτόν δίπλα από την Αστυνομία, εξετάζουμε τη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία Σκουφά και στην πλατεία Κιλκίς. Το σχέδιο προβλέπει την ανάπλαση αυτού του χώρου και την ενοποίηση της Παρηγορήτισσας με το Αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας μέσω δρόμων ήπιας κυκλοφορίας».


Προανήγγειλε την κατασκευή νέων σχολείων, όπως νέου Μουσικού Σχολείου, νέου κτιρίου για το 5ο Γυμνάσιο και νέων νηπιαγωγείων • κατασκευή νέων οδικών κόμβων στη Φιλοθέη και στο Νοσοκομείο • τοποθέτηση αισθητήρων σε θέσεις στάθμευσης, ώστε οι οδηγοί να μην πραγματοποιούν άσκοπους κύκλους, όποτε είναι κατειλημμένοι οι χώροι στάθμευσης στο κέντρο. Αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αγοράσει ο Δήμος τις αποθήκες της ΕΑΣΑΦ, ώστε να δημοπρατηθεί ο χώρος και να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο.

Ο κ. Τσιρογιάννης έκλεισε την ομιλία του με μια πρωτοβουλία που αφορά τους νέους της πόλης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θέλουμε να συναποφασίζουμε με τη νέα γενιά, διότι αυτή αποτελεί το μέλλον του τόπου. Θέλουμε να δούμε πως βλέπουν εκείνοι την πόλη. Προχωράμε γι’ αυτόν τον σκοπό στην ίδρυση Συμβουλίου Νεολαίας, ώστε οι νέοι της πόλης να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των αποφάσεων πριν εκείνες εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση».

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να τον εμπιστευτούν, ώστε να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει. Όπως ανέφερε, «δεν πρέπει να ρισκάρουμε σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι την τύχη της Άρτας σε ομάδες-παρέες που δημιουργήθηκαν γι’ άλλους λόγους που όλοι γνωρίζουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε την Άρτα μπροστά και προχωράμε μαζί για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img