Αναρτήθηκε στις:21-09-23 16:58

Αντώνης Καραμπίνας: «Τοξικότητα ή πολιτική με επιχειρήματα;»


«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τον απόηχο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών Ά και ΄Β βαθμού, στις 8 Οκτωβρίου. Όπως είναι φυσιολογικό τις τελευταίες ημέρες το κλίμα πολώνεται μεταξύ των υποψηφίων. Αυτό όμως που παρατηρούμε έντονα είναι η τοξικότητα που βγάζουν ορισμένοι, μια τοξικότητα, η οποία θυμίζει εμφύλιο. Δημιουργείται η εντύπωση πως με αυτό τον τρόπο θα χειραγωγηθεί και θα κατευθυνθεί ο Αρτινός πολίτης, ο απλός ψηφοφόρος. Αυτές του είδους οι τακτικές είδαμε τι αποτελέσματα έφεραν και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η εκλογική διαδικασία είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση που θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια και τους Δήμους έχουν μεγάλη ευθύνη. Από την άλλη χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση πάντα στη λογική του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Τα ακραία φαινόμενα θα πρέπει να εκλείψουν.

Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι να υπάρχει ουσιαστικός και δημιουργικός διάλογος και να μην υπάρχει τοξικότητα. Ναι στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά ο εχθρός μας είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και πως θα φτάσουμε στη βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη την Άρτα, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί από έργα πνοής, όπως η οριοθέτηση της κοίτης Αράχθου η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα διότι το φαινόμενο που ονομάζεται κλιματική αλλαγή κανείς δε γνωρίζει πως και που θα χτυπήσει την επόμενη φορά και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα, τον καθαρισμό του περιαστικού δάσους με τη συνέχιση των μονοπατιών και τη δημιουργία νέων θέσεων δεξαμενών, οι νέες γεφυρώσεις για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, την ολοκλήρωση της μελέτης και την δημοπράτηση του έργου για το ρέμα Μπούση, την ένταξη της Παρηγορήτισσας στην UNESCO με αφορμή και την ένταξη των Ζαγοροχωριών για αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μη ξεχνάμε πως υπάρχει έργο για τις πολιτιστικές διαδρομές, αλλά και έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του Ξενία, (εδώ να προσθέσω χωρίς να θέλω να προσβάλλω την άποψη πολλών συμπολιτών μας για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου σε ξενοδοχείο ξανά και σε café, αναπολώντας τις νεανικές τους αναμνήσεις, -πως για τις πιο νεαρές ηλικίες μέχρι 35 ετών δύσκολα θα θυμηθούμε το Ξενία όπως ήταν, παρά μόνο οι πιο πολλοί να το θυμόμαστε με λουκέτο. Οπότε η προσωπική μου γνώμη είναι να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο να μη χαθεί η χρηματοδότηση και να προσπαθήσουμε και να καταφέρουμε στην πορεία και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο). Ακόμη, εξίσου σημαντικό είναι και η δημιουργία κλινών, αλλά πρέπει στο κομμάτι αυτό να υπάρξει και ιδιωτική πρωτοβουλία. Χρειάζεται βέβαια και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όλα αυτά προϋποθέτουν να υπάρχουν προγράμματα ολοκληρωμένα, κοστολογημένα και όχι αερολογίες, ούτως ώστε οι πολίτες να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν ποιον θα υποστηρίξουν με τη ψήφο τους. Η τοξικότητα δεν βοηθάει στο να λυθούν τα όποια προβλήματα, θα πρέπει να μπει στο περιθώριο και όσοι την καλλιεργούν να το σταματήσουν.

Υποστηρίζουμε τον πολιτικό πολιτισμό και λέμε ναι στην πολιτική με επιχειρήματα».

Αντώνης Σ. Καραμπίνας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρταίων με τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία»img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img