Αναρτήθηκε στις:31-03-21 18:04

Την ακύρωση των δασικών χαρτών ζητά ο Δήμος Νικ. Σκουφά


Την ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο Kτηματολόγιο ζητά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά. O Δήμος σημειώνει με ανακοίνωσή του ότι προέκυψαν μεγάλα και σημαντικά προβλήματα από τις λανθασμένες δηλώσεις που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο και αφορούν στις δασικές εκτάσεις κι αυτό οφείλεται, όπως αναφέρει, στο γεγονός ότι οι δηλώσεις για τις δασικές εκτάσεις, δεν ταυτίζονται με την ανάρτηση των δασικών χαρτών τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:


«Μεγάλα και σημαντικά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από τις λανθασμένες δηλώσεις οι οποίες κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο και αφορούν στις δασικές εκτάσεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δηλώσεις που έγιναν για τις δασικές εκτάσεις στο κτηματολόγιο, δεν ταυτίζονται με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες – δημότες μας - να μη φαίνονται ως κύριοι των αγροτεμαχίων τους, και επομένως να μη μπορούν να τα ελέγξουν στο στάδιο της προανάρτησης, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει, όπως επικαλύψεις, έλλειψη στοιχείων κ.τ.λ.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και ως Δήμος Νικολάου Σκουφά καθώς αποχαρακτηρισμένες δασικές δημοτικές εκτάσεις, φαίνονται τώρα στο κτηματολόγιο ως δασικές.

Είναι επίσης αναγκαίο, εκτός του ότι επιβάλλεται η ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο, καθώς πολλές ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί εσφαλμένα ως δασικές, όταν αναρτηθούν εκ νέου, να δοθεί περισσότερος χρόνος στην προανάρτηση, και όχι μόνο ενάμιση μήνας.

Κι αυτό, διότι τα χρονικά περιθώρια για ελέγχους, αντιρρήσεις και ενστάσεις από τους πολίτες είναι πολύ στενά, και στο επόμενο στάδιο, αυτό της ανάρτησης, οι ενστάσεις δε θα γίνονται ατελώς».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img