Αναρτήθηκε στις:23-01-16 12:46

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Άρτας: Υποκριτική η στάση της ΝΔ


Την ώρα που είναι πλημμυρισμένη με οργή και αγανάκτηση η αγροτιά από τα μέτρα της κυβέρνησης, σηκώνει το ανάστημα και έχει βγει στα Μπλόκα, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Στύλιος αντιγράφοντας πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι δεν διαπραγματεύτηκε “καλά” το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Όπως λέει και ο λαός “άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα αλλιώς”.

Η στάση της ΝΔ απέναντι στη κυβέρνηση είναι υποκριτική αφού όταν ήταν κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που επέβαλλε φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή φόρου 25%. Υποστηρίζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που συνδιαμορφώθηκε με τη συμμετοχή των Ελληνικών Κυβερνήσεων και αποτελεί το εργαλείο για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Υποστηρίζει την “ανταγωνιστικότητα της γεωργίας” από την οποία θα ωφεληθούν οι λίγοι μεγάλοι σε βάρος των περισσότερων μικρομεσαίων αγροτών. Ψήφισε το 3 μνημόνιο που επιταχύνει την ΚΑΠ, αυξάνει φόρους, επιδεινώνει το Ασφαλιστικό. Για τον ΟΓΑ έχουν δεσμευτεί τα κόμματα που ψήφισαν το 3 μνημόνιο για αύξηση των σημερινών εισφορών έως τον τριπλασιασμό, την στιγμή που το 38% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι από αδυναμία καταβολής των σημερινών εισφορών.

Οι αγρότες λοιπόν δεν πρέπει να παρασυρθούν από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3 μνημόνιο, αλλά συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους, στη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να οργανώσουν τον αγώνα τους και αναπτύσσοντας κοινή δράση με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης διεκδικώντας:

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

• Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας.

• Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ