Αναρτήθηκε στις:29-05-20 14:17

Αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης των ΚΞΓ Άρτας


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεροβασίλη Όλγα καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, την υπ’ αριθμ. 1698/23.05.2020 επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, με την οποία κοινοποιούνται προς άμεση επίλυση τα αιτήματά τους σε σχέση με ζητήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 στον σχετικό κλάδο.

Ακολουθεί η 1698/23.05.2020 Επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας. Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η επιστολή


Προς τους κκ Βουλευτές Άρτας

Γιώργο Στύλιο

Όλγα Γεροβασίλη

Χρήστο Γκόκα

Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

Κύριοι/ κυρία,

Σας αποστέλλουμε τα αιτήματα μας προς επίλυση θεμάτων που προέκυψαν εξαιτίας του covid 19 και αφορούν τον κλάδο μας

1. Ζητούμε την απεμπλοκή των ΚΞΓ από τα δημόσια σχολεία. Λειτουργούμε ανεξάρτητα ως Κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε δομές αδειοδοτημένες από τον ΕΟΠΠΕΠ με αριθμούς μαθητών μη συγκρίσιμους με εκείνους των δημοσίων σχολείων. Δεν θα πρέπει λοιπόν η λειτουργία μας να εξαρτάται από την λειτουργία του δημοσίου σχολείου.

2. Ζητούμε το επίδομα ειδικού σκοπού να δοθεί εκ νέου στους ιδιοκτήτες και τους καθηγητές των ΚΞΓ εφόσον ανεστάλη η λειτουργία των Κέντρων μας την 11η Μαρτίου με κυβερνητική εντολή και δόθηκε άδεια επαναλειτουργίας την 11η Μαϊου με μαθητές της Γ Λυκείου, κατηγορία ανύπαρκτη σε μας, την 18η/ 5 για μαθητές Γυμνασίου / Λυκείου, αποτελούν περίπου το 30% του δυναμικού μας ενώ αναμένονται οι μαθητές του Δημοτικού την 1η Ιουνίου.

3. Ζητούμε οι διαδικασίες επικαιροποίησης των αδειών λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ να μεταφερθούν στο επόμενο έτος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την στήριξη και προώθηση των θεμάτων που μας απασχολούν. Αναμένουμε δε ενημέρωση για τις ενέργειες σας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ