Αναρτήθηκε στις:06-04-20 17:39

Τμήμα Πληροφορικής: Πενήντα προστατευτικές μάσκες στο ΠΓΝΙ


Πενήντα προστατευτικές μάσκες-ασπίδες (σε διάφορα χρώματα) είναι έτοιμες για να παραδοθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι μάσκες-ασπίδες προσώπου δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία των ανθρώπων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Άρτας.

Για την προσπάθεια μίλησε στο ITV ο επίκουρος καθηγητής, κ. Αλέξανδρος Τζάλλας, υπογραμμίζοντας την πρόθεση που είχαν όλοι και οι φοιτητές του τμήματος να βοηθήσουν για την παραγωγή των μασκών ώστε να συμβάλλουν και αυτοί, όπως και όσο μπορούν, στη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

«Πήραμε μια απόφαση για να δημιουργηθούν αυτές οι προστατευτικές μάσκες-ασπίδες. Ακολουθήσαμε τις προδιαγραφές για να τις φτιάξουμε. Είναι μάσκες που μπαίνουν στο πρόσωπο και μπορούν να απολυμαίνονται και να επαναχρησιμοποιούνται. Η μεγάλη δυσκολία που έχουμε είναι ότι δεν βρίσκουμε εύκολα υλικά και έχουμε «οργώσει» όλη την Ελλάδα για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε μάσκες τις οποίες δίνουμε αφιλοκερδώς. Στις δύσκολες στιγμές ανακαλύπτονται δυνάμεις που τις έχουμε και τις βγάζουμε και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματα. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε γιατί πολλοί από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς είναι φίλοι και γνωστοί μας και θέλαμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας σαν δημόσιο πανεπιστήμιο».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ