Αναρτήθηκε στις:26-03-20 13:16

Πέθανε ο σκιτσογράφος του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό


Σε ηλικία 92 ετών πέθανε στον ύπνο του από καρδιακή προσβολή ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο σκιτσογράφος του θρυλικού κόμιξ Αστερίξ. Ο θάνατός του στο Νεγί δεν είχε σχέση με τον κοροναϊό και σύμφωνα με πρόσωπο της οικογένειάς του, ο Ουντερζό τον τελευταίο καιρό «ήταν πολύ κουρασμένος.»

Η σειρά «Αστερίξ», που γράφτηκε από τον Ρενέ Γκοσινί (απεβίωσε το 1977 από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 51 ετών) και εικονογραφήθηκε από τον Ουντερζό, πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote.

Εγινε ανάρπαστο και κέρδισε παγκόσμια απήχηση. Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων και σε αρκετές ταινίες, τόσο κινουμένων σχεδίων, όσο και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουντερζό ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε τον φίλο του Αστερίξ, τον Οβελίξ, προκειμένου να συντροφεύει για πάντα τον πρώτο στις περιπέτειές τους. Ο Οβελίξ έγινε διάσημος στον κινηματογράφο χάρη στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Μέχρι σήμερα, 325 εκατομμύρια αντίτυπα των 34 τόμων του Αστερίξ έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους Γάλλους συν-δημιουργούς του τους καλύτερους συγγραφείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό.


tovima.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img