Αναρτήθηκε στις:11-03-20 16:49

Με λιτές εκδηλώσεις η Άρτα τίμησε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Με λιτές εκδηλώσεις, χωρίς τη λαμπρότητα των καθιερωμένων εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, η πόλη μας τίμησε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα. Ο κοροναιός «επέβαλε» φέτος λιτές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας, αφού φέτος λόγω των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από τον κοροναιό, η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συνοδεία των σχολείων και των συλλόγων της πόλης μας. Λίγος ήταν επίσης και ο κόσμος που παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις, αφού, όπως φαίνεται, ο φόβος κράτησε πολλούς πιστούς μακριά από τις εκδηλώσεις.

Χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, καθώς και ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος τόνισε «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το Θεό που μας αξίωσε ακόμη μια φορά όλοι μαζί να γιορτάσουμε τη Χάρη της Αγίας Θεοδώρας. Να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου κ. Ιγνάτιο που μας μίλησε για την Αγία Θεοδώρα, για το αστέρι αυτό, την αγία μας, που βρίσκεται στον ουρανό και φωτίζει όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και όλη την οικουμένη. Αλλά να ευχαριστήσω και το Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ήρθε στην Άρτα για να παραβρεθεί κοντά μας και μας μίλησε για την εκκλησία ως σώμα Χριστού, ως ζωντανό οργανισμό, όπου όταν κανείς μετέχει, τότε μετέχει της όντως ζωής και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από τα λείψανα της Αγίας, η οποία νίκησε το θάνατο και το νεκρό κατά τα άλλα σώμα Της γίνεται κάθε χρόνο σαν σήμερα, αλλά και κάθε μέρα θα έλεγα, ένας μαγνήτης που μας συγκεντρώνει όλους για να μας δείξει ότι όπου υπάρχει Χριστός, εκεί υπάρχει ζωή, όχι θάνατος! Όπου υπάρχει Χριστός, υπάρχει μόνο φώς!».

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του «Σκουφά», φορείς και απλοί πολίτες ενώθηκαν σε μια πομπή για να τιμήσουν με ευλάβεια τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας. Όσον αφορά τους φορείς, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, οι Βουλευτές Άρτας Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γιώργος Βασιλείου, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλοι πολλοί φορείς της περιοχής μας.

Η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα δήλωσε «Τιμούμε σήμερα την Αγία Θεοδώρα, την προστάτιδα της Άρτας, που με την πίστη Της, την επιμονή Της και την υπομονή Της, μας δείχνει τους δρόμους που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σημερινής εποχής που δεν είναι λίγες. Στο πρόσωπο της Βασίλισσας τιμούμε τις άοπλες προσπάθειές της για τη συντήρηση του ελληνισμού σε μια πολύ δύσκολη εποχή όπως η δική Της. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στη γενέτειρά μου, την Ήπειρο, και θέλω να δηλώσω ότι η κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα σε όλον τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που βρίσκομαι εδώ δίπλα σας σήμερα. Εύχομαι υγεία σε όλους!».

Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος δήλωσε «Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Αρτινούς Χρόνια Πολλά, αφού γιορτάζει η Πολιούχος της πόλης μας Αγία Θεοδώρα. Είθε να είμαστε κάτω από την Σκέπην Της και να δίνει σε όλους μας πρόοδο, προκοπή, υγεία και ευημερία σε όλες τις οικογένειες. Καλώ κι εγώ δημόσια όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν σύνεση και να ακολουθήσουν όλες τις υποδείξεις που έχουν ανακοινωθεί όσον αφορά τον κοροναιό, διότι είναι θέμα δημόσιας υγείας και συμπεριφοράς, δεν είναι ατομικό ζήτημα του καθενός και οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία».

Ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας δήλωσε «Να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες με υγεία σε όλους! Η υγεία είναι το θέμα των ημερών, όμως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά προσοχή ώστε να εφαρμοστούν να μέτρα των ειδικών, να ακολουθήσουμε τα μέτρα των ειδικών ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που απειλεί την παγκόσμια υγεία. Επίσης εύχομαι να έχουμε πολύ καλές εξελίξεις και στα εθνικά μας θέματα με την κορύφωση της κρίσης στα σύνορά μας. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός, μια συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για μια εθνική στρατηγική για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση σε όλα μας τα θέματα. Εύχομαι η Αγία Θεοδώρα να μας δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας «Χρόνια Πολλά, η Αγία Θεοδώρα να βοηθάει τους Αρτινούς πολίτες δεδομένου ότι τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αυτά αυξάνονται, για το λόγο αυτό ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να είναι ισχυρός και να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον».

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε «Χρόνια Πολλά, σήμερα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Άρτας, η οποία με τη ζωή Της μας δίδαξε ότι με την υπομονή και την επιμονή μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και αυτές τις δύσκολες ώρες που η πατρίδα μας περνάει πολλά σε διάφορα επίπεδα, οφείλουμε να έχουμε τις αρετές αυτές ως οδηγό τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ