Αναρτήθηκε στις:08-02-20 14:54

Επίσκεψη του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων στην Κωνσταντινούπολη


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκπαιδευτική Πολιτιστική Επίσκεψη που πραγματοποίησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων στην Κωνσταντινούπολη το χρονικό διάστημα από 01 έως 06 Φεβρουαρίου 2020.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων, εκπαιδευτές και σπουδαστές των ειδικοτήτων: α) 'Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων', β) ‘Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ' και γ) ‘Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών. Την ομάδα συνόδευσαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος και η Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων κα Κεφάλα Μαρία.

Το πρόγραμμα επισκέψεων της αποστολής του ΔΙΕΚ είχε ως ακολούθως:

- Hμέρα 1η: Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Δ/ντής τους ΔΙΕΚ δώρισε στον Παναγιότατο παραδοσιακά ασημένια δείγματα γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας καθώς και τυρί και μέλι που παράγονται στις Εργαστηριακές Δομές του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων από τους σπουδαστές του.

- Hμέρα 2η: Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή Χάλκης και στα Πριγκηπονήσια.

- Hμέρα 3η: Επισκέψεις - ξεναγήσεις σε Θρησκευτικά και Βυζαντινά Μνημεία (Αγία Σοφία, Αγία Τριάδα, Μονή Παντοκράτορα, Μεγάλη του Γένους Σχολή, Ελληνικό Προξενείο, Ζωοδόχος Πηγή, Μονή της Χώρας κ.α.).

Η συμμετοχή κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Οι εμπειρίες που αποκόμισε όλη η ομάδα του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων από αυτήν την επίσκεψη ήταν μοναδικές και αναμένεται να καταστούν πολύτιμες για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία των σπουδαστών.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμο, τη Βουλευτή Νομού Ιωαννίνων κα Κεφάλα Μαρία, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. (εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ) και τη δημοσιογράφο κα Βίλλιαν Στασινού (εκπαιδεύτρια ΔΙΕΚ που κάλυψε δημοσιογραφικά την επίσκεψη), οι οποίοι συνόδευσαν την αποστολή συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ