Αναρτήθηκε στις:10-12-19 12:40

Η ΟΑΣΝΑ για την επίθεση των ΜΑΤ στην Κρήτη


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας (ΟΑΣΝΑ), με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η ΟΑΣΝΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση τόσο γιατί έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της ΚΡΗΤΗΣ, όσο και την εντολή που έδωσε να στηθεί αστυνομικό “μπλόκο” απέναντι στα τρακτέρ στη Θεσσαλία.

Τα δύο αυτά “περιστατικά” δείχνουν ότι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των κερδών των εμπόρων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και την ένταση της επίθεσης στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα αγροτών και εργατών.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που μάχεται για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει αποκτήσει πείρα και δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθεί ούτε να υποχωρήσει. Γνωρίζει ότι χρειάστηκαν σκληροί αγώνες για να καθυστερήσουν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο που κερδήθηκε μετά από 40 μέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας μαζί με αγροτικούς συλλόγους σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 7/12 συζήτησαν τα μεγάλα προβλήματα και τα αδιέξοδα που βιώνουν σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, όπως το κόστος παραγωγής (τιμή πετρελαίου, γεωργικών εφοδίων, κ.α.), τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων κυρίως στο λάδι, στα κηπευτικά και στο γάλα κ.α.

Τις καταστροφές που είχαν οι καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών και τις μη καταβληθείσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ο οποίος τελικά χαρατσώνει και δεν αποζημιώνει. Στηρίζεται δε αποκλειστικά στις εισφορές των αγροτών αφού δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια. Μεγάλες είναι οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που θέλουν την ασφάλιση ανταποδοτική και οδηγούν τον τομέα αυτόν στην ιδιωτικοποίηση.

Επίσης έγινε σαφές πως οποιαδήποτε σκέψη της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα βρει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απέναντί της. Αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε έργα υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, ύδρευσης - άρδευσης που κάθε χρόνο δυσκολεύουν τη δουλειά των αγροτών.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη και έγινε σκοπός των συμμετεχόντων η δραστηριοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύλλογοι που θα παλεύουν να δώσουν λύσεις σε όλα τα καθημερινά και αγροτικά προβλήματα.

Η ΟΑΣΝΑ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες άμεσα να προχωρήσουν σε συνελεύσεις- συσκέψεις όλων των Αγροτικών Συλλόγων κατά περιοχή, να οργανώσουν τον αγώνα τους βασιζόμενοι στο πλαίσιο πάλης που θέτει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ), να το εμπλουτίσουν και με επιπλέον διεκδικήσεις που αφορούν τις ανάγκες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των χωριών.

Τέλος, αποφασίστηκε το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων και εξορμήσεων ώστε να υπάρξει συμμετοχή αρκετών αγροτών και κτηνοτρόφων από την Άρτα στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα γίνει στη Νίκαια 15 Δεκέμβρη.

• Τετάρτη 11/12 το πρωί παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΕΗ και Εφορία

• Πέμπτη 12/12 το απόγευμα σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Κομποτίου καθώς επίσης τις επόμενες μέρες η ΟΑΣΝΑ θα οργανώσει συσκέψεις στον Ανθότοπο και στο Πολύδροσο

• Την Κυριακή 15/12 αναχώρηση στις 9:30 π.μ απο την Γέφυρα Καλογήρου με πούλμαν για Λάρισα.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα μας, κτίζοντας μαζί ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο, ικανό ν’ αντιμετωπίσει την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης και να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img