Αναρτήθηκε στις:06-12-19 15:02

Εξόρμηση Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας στη Καλάνα


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας πραγματοποιεί εξόρμηση στην Καλάνα, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, με αναχώρηση στις 6 το πρωί από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η Καλάνα είναι ένα από τα βουνά που ενώ είναι τόσο κοντά μας σπάνια τα επισκεπτόμαστε, ίσως είναι το χαμηλό τους υψόμετρο ίσως γιατί θεωρείται εύκολο... Όμως κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πραγματικότητα. Με έντονο ανάγλυφο, το οποίο εξιτάρει τους αναρριχητές της ομάδας κάνοντάς τους να ονειρεύονται διαδρομές και ραπέλ, έχει πολλά να προσφέρει.

Διαδρομές:


1. Παλιό Χαλκιόπουλο - Πυροφυλάκιο - Όσιος Αντρέας - Τρεις Πύργοι


Μία όμορφη πορεία η οποία κινείται μέσα σε δάσος και καταλήγει στο σπήλαιο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Όσιου Αντρέα και προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στη λίμνη Κρεμαστών.Ακολουθεί ανάβαση στην κορυφή Τρεις Πύργοι.
Μην ξεχάσετε τους φακούς σας για μπορέσετε να δείτε τη σπηλιά!

Βαθμός δυσκολίας 1 & 2 (για όποιον ανέβει στην κορυφή)

Ώρες πορείας: περίπου 6

2. Διάσχιση Καλάνας


Μία διαδρομή που πρώτη φορά γίνεται από το σύλλογό μας και θα μας φέρεις σε άγνωστα μέρη που λίγοι έχουν περάσει. Πυκνό δάσος συντροφεύει την πορεία μας και καθώς ανεβαίνουμε ψηλά απλώνεται εντυπωσιακή η πετρώδης κορυφογραμμή. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών.

Μιας και η μέρα θα είναι μικρή καλό είναι να έχετε φακό.

Βαθμός δυσκολίας 3

Ώρες πορείας: περίπου 10

Αρχηγός: Γιώργος Χαρμπής (τηλ. 6974915334)


Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Τα δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ