Αναρτήθηκε στις:07-11-19 11:34

Συνάντηση Αστυνομικών Υπαλλήλων με Κ. Τσουβάλα


Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, στην οποία παρευρέθησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ηλίας ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ.

Η Ένωση αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν την Διεύθυνση και το προσωπικό, με σημαντικότερο τον παλαιωμένο και μη λειτουργικό εξοπλισμό (κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, στολές, ασύρματοι, οχήματα κ.α.), ο οποίος άμεσα θα πρέπει να αντικατασταθεί. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα εξόφλησης των υπομνημάτων των μετακινούμενων αστυνομικών και συζητήθηκε η εμπλοκή των αστυνομικών στον αντικαπνιστικό νόμο, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της κύριας αποστολής του Έλληνα Αστυνομικού. Επίσης, αναφορά έγινε και στο πάγιο αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., την αναγνώριση του επικίνδυνου επαγγέλματος καθώς και τη θεσμοθέτηση ενός νέου Μισθολογίου και Βαθμολογίου.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό, με ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεων και την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων όπως ορίζεται με τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2003.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ