Αναρτήθηκε στις:23-09-19 10:47

Επιστολή Κων/νου Ρώσσου προς τη Δήμαρχο Νικ. Σκουφά με θέμα την οδική σύνδεση Νεοχωρίου-Κορωνησίας


Αξιότιμη κα. Βαβέτση,

Όταν υπηρέτησα την Κορωνησία ως Πρόεδρος του τότε Δημοτικού Διαμερίσματος, επισκέφτηκα τον τότε Δήμαρχο Αράχθου τον κύριο Παπασιώζο και συζητήσαμε να συνδέσουμε οδικώς το Νεοχώρι με την Κορωνησία, μέσω των Διβαρίων της Λογαρούς με διαπλάτυνση των αναχωμάτων που χωρίζουν την λιμνοθάλασσα Λογαρού από τον Αμβρακικό στο Ανατολικό μέρος της, καθώς θα αναβάθμιζε την περιοχή και θα αύξανε την τουριστική κίνηση.

Ο σχεδιασμός μας ήταν η μετέπειτα κατασκευή γέφυρας στον Λούρο ποταμό, που έτσι θα επιτυγχάνονταν ο οδικός περίγυρος του Αμβρακικού, δίδοντας ταχύτερη και συντομότερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής του συνολικού Κάμπου προς την Πρέβεζα και το Ιόνιο Πέλαγος και εκείθεν Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα.

Θα έδινε μάλιστα ώθηση στην όλη τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κύριος Κ. Παπασιώζος, ως Δήμαρχος τότε Αράχθου, το δέχτηκε με ευχαρίστηση, αφού ένα τέτοιο έργο θα προσέφερε τα μέγιστα οφέλη σ’ όλη την περιοχή.

Και μάλιστα ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενημερώνοντας σχετικά και τον τότε Νομάρχη της Άρτας, για να ξεκινήσει το πρώτο μέρος του σχεδίου, της σύνδεσης δηλαδή του Νεοχωρίου με την Κορωνησία.

Αξιότιμη κα. Δήμαρχε,

Η Κορωνησία, είναι η κορυφή του τριγώνου που σχηματίζεται από τους δύο Δήμους:

Το Δήμο Αρταίων με τον κάμπο του και τον Δήμο Νικολάου Σκουφά με τον κάμπο του και αυτός.

Το ράμμα Σαλαώρα – Κορωνησία έγινε από χρόνια και συνδέει τα χωριά του κάμπου με την θάλασσα και πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την Κορωνησία.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στο ράμμα Νεοχώρι και εκείθεν ακόμη, με την Κορωνησία, καθώς θα φέρει μεγάλη κίνηση ντόπια και τουριστική, αλλά θα φέρει κοντά στη θάλασσα και πολλά μεσόγεια χωριά των δύο κάμπων.

Εκτός αυτού ο δρόμος αυτός θα περνάει και από την ιστορική περιοχή του Φιδόκαστρου που ήταν το επίνειο της Αμβρακίας Χώρας του ημίθεου Άμβρακου.

Αξιολογήστε λοιπόν αυτή την πρόταση σε θετική κατεύθυνση και είμαι πρόθυμος να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας.

Ευχαριστώ.

Με τιμή

Κων/νος Δημ. Ρώσσοςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ