Αναρτήθηκε στις:09-09-19 17:37

Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νικολάου Σκουφά ο Θανάσης Βασίλης


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου οι αρχαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Πρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Βασίλης (Ενωτική Πορεία), Αντιπρόεδρος ο Βλάχος Λάμπρος (Μαζί Μπορούμε) και Γραμματέας Δημήτρης Δήμος (Ανάπτυξη Πολιτών).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σερβετάς Λάμπρος

Τόλης Δημήτρης

Παπασιώζος Κώστας

Βούλγαρης Κοσμάς

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


Μαλιγιάννη Θεοδώρα

Σερβετάς Λάμπρος

Ζαχαράκη Χριστίνα

Τσίρκας Λάμπρος

Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ευχήθηκε καλή θητεία, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης όπως αρμόζει στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε το εκλογικό σώμα και πρόσθεσε:

«Κύρια Δήμαρχε,

Κυρία Προεδρεύουσα Σύμβουλε, που οφείλω να σας ευχαριστήσω για την άψογη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι του ιστορικού Δήμου .N. Σκουφά.

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και με εκλέξατε στο ύπατο αξίωμα του δημοτικού συμβουλίου.. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Δήμαρχο κ. ΡΟΖΙΝΑ ΒΑΒΕΤΣΗ για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε γι’ αυτή την σημαντική θέση.

Έχω περάσει από πολλά στάδια στη ζωή μου, είτε διοικητικα, είτε πολιτικά, αλλά σας βεβαιώνω ότι το σημερινό αξίωμα που μου εμπιστευθήκατε είναι το πιο ουσιαστικό. Γιατί μου δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσω τον δημο μας από ένα καίριο και νευραλγικό πόστο. Και κυρίως επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του Σώματος και θα του δώσουν τη δυνατότητα να είναι πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Εκείνο που έχω να πω και να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής είναι το ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχει το δημοτικό συμβούλιο ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του και να αποτελεί «κιβωτό» θεσμών και αξιών που θα προάγουν το όνομα του δήμου μας και θα το καθιστούν σεβαστό σε όλους.

Αναλογίζομαι ότι θα είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός τόπου με σημαντική ιστορία, με άπειρα κάλλη και πολιτισμική κληρονομιά. Γι’ αυτούς τους λόγους κα Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι με τιμά ιδιαιτέρως η εκλογή μου στη θέση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.

Θέλω να γνωρίζεται όλοι ότι:

1. Μέλημα μας θα είναι να νοιώθετε οικεία σε αυτόν εδώ το χώρο

2. Θα στηρίξω και θα ενισχύσω την ελεύθερη έκφραση των σκέψεων σας, πάνω σε ένα ειλικρινή διάλογο.

3. Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας και θα είναι οδηγός μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας.

4. Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός (ατομικός ή συλλογικός) θα είναι το ζητούμενο

5. Εδώ λογοδοτούμε συνεχώς, όχι μόνο ο ένας στον άλλον, αλλά κυρίως στον κοσμο του δήμου μας.

6. Θα προχωράμε στην ουσία και δεν θα μένουμε στις εντυπώσεις. Όταν βάζουμε

στόχους θα επικεντρωνόμαστε σε αυτούς μέχρι τέλους

7. Θα λειτουργούμε με τους κανόνες που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριοι συνάδελφοι εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε!

Εγώ υπόσχομαι στο σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης.

Είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας. Δεν περισσεύει κανείς!

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας. Από αυτή την στιγμή αρχίζει το νέο μεγάλο ταξίδι! Καλή μας επιτυχία».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ