Αναρτήθηκε στις:09-09-19 15:31

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή 6-7 Σεπτέμβρη στην Άρτα, με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό».

Για άλλη μια χρονιά ο λαός και η νεολαία της πόλης αγκάλιασαν το Φεστιβάλ με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 6/9 το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του με χαιρετισμό από τη Τζιφρή Κωνσταντίνα, γραμματέα της Τ.Ο Άρτας της ΚΝΕ, ενώ το μουσικό πρόγραμμα άνοιξαν ο Απόστολος Τζοβάρας και η Λαμπρινή Λάμπρου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με stand up comedy από 3 κωμικούς από τη Θεσσαλονίκη. Τη σκυτάλη πήρε ο Μίλτος Πασχαλίδης με το συγκρότημά του που με δικές του αγαπημένες επιτυχίες, καθώς και τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και του Άλκη Αλκαίου ξεσήκωσε και συγκίνησε τον κόσμο που βρισκόταν από κάτω. Την βραδιά έκλεισε ο Πάνος Τσίτσικας και το συγκρότημα του με αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.

Τη δεύτερη μέρα, στο μαθητικό στέκι πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Γιώργο Πρέντζα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου–Κέρκυρας-Λευκάδας, με θέμα τη θέση της ΚΝΕ για τα Ναρκωτικά. Ακολούθησε μισάωρο πρόγραμμα από το μαθητικό συγκρότημα «Δικριάν». Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία από την Γιώτα Νέγκα. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι από τους «Χαγιάλ», με ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη στη Μικρά Ασία, που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με χορό και τραγούδι, μέχρι τα ξημερώματα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ