Αναρτήθηκε στις:11-06-19 14:51

Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ήδη έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες


Τηλεφωνική επικοινωνία Β. Τσίρκα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, αναφέρθηκε στις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση σε διάφορες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, και ιδιαίτερα σε αυτές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες των ακτινιδίων.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον βουλευτή Άρτας ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ήδη έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή των ζημιών και ότι αμέσως μετά τις δηλώσεις που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, οι επόπτες θα προχωρήσουν στην επιτόπια καταγραφή τους. Στόχος του ΕΛΓΑ είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία, ώστε οι αγρότες που επλήγησαν να λάβουν άμεσα τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην έμπρακτη κάλυψη των αναγκών του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου. Σε ό, τι αφορά τον ΕΛΓΑ, διαπιστώνεται από τους ίδιους τους αγρότες η σαφής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει και η ταχύτητα αλλά και η αντικειμενικότητά του σχετικά με την καταγραφή των ζημιών και την απόδοση των αποζημιώσεων.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ