Αναρτήθηκε στις:07-06-19 10:42

Μήνυμα Β. Τσίρκα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν αυτή τη σημαντική μάχη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με μεγάλο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η ιδιαίτερη αυτή δοκιμασία απαιτεί ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αισιοδοξία.

Οι σημερινοί νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων. Όλοι εμείς οφείλουμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να ανοίξουμε δρόμους ώστε να διευκολύνουμε την πορεία που ο καθένας τους έχει επιλέξει.

Η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η δέσμευσή μας για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από το σχολικό έτος 2019/20 και επιπλέον 10.500 εκπαιδευτικών για τα σχολικά έτη 2020/21 και 2021/22 γίνεται πραγματικότητα και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που δίνουν νέες προοπτικές και δυνατότητες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, έχοντας συνείδηση πως εκτός από αυτή τη σημαντική μάχη θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ