Αναρτήθηκε στις:21-05-19 14:16

Συνέντευξη του βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου στο maxitisartas.gr


Συνέντευξη στο maxitisartas.gr έδωσε ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Στύλιος, με αφορμή την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου. Ο κ. Στύλιος απαντάει σε καίρια ερωτήματα για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τους υποψηφίους που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ευρωψηφοδέλτιό της.

Λαμβάνοντας υπόψη από το παρελθόν το χαμηλό ενδιαφέρον και την περιορισμένη προσέλευση των πολιτών σε εκλογές για την Ευρωβουλή, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τον κόσμο;


Την ερχόμενη Κυριακή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται σε τετραπλές κάλπες. Μαζί με τις Δημοτικές, Τοπικές και Περιφερειακές Εκλογές, οι συμπολίτες μας καλούνται να εκλέξουν τους 21 Βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν τα τοπικά ζητήματα και την επιλογή ενός Δημάρχου πιο σημαντική από την επιλογή εθνικών εκπροσώπων για το Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς οφείλουμε να θυμίσουμε, ότι οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι μείζονος σημασίας. Οι Βρυξέλλες φαντάζουν μακριά, ωστόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί καθορίζουν όλες τις βασικές πολιτικές πτυχές και την εν γένει πορεία της χώρας. Σήμερα, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Οικονομική κρίση, Μεταναστευτικές Ροές, Brexit, η άνοδος ακραίων κομμάτων σε πολλές χώρες, Ευρωσκεπτικισμός. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να απασχολεί άμεσα τους συμπολίτες μας είναι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Τα περασμένα 4 χρόνια ζήσαμε μαύρες στιγμές όταν βρεθήκαμε κυριολεκτικά στον προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ και από τη ζώνη Σένγκεν. Γλιτώσαμε τα χειρότερα, ωστόσο μένει να αποδείξουμε ότι διδαχθήκαμε από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος.

Την Κυριακή οι πολίτες θα βρουν στις κάλπες 49 διαφορετικούς υποψήφιους συνδυασμούς να ζητούν την ψήφο τους. Ποιος ο λόγος να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;


Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, πριν από 40 χρόνια τον Μάιο του ’79, έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε μια αξέχαστη τελετή στο Ζάππειο, όταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής βροντοφώναζε σε Έλληνες και σε ξένους, ότι η Ελλάδα αποδέχεται την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα. Την 26η Μαΐου χρειαζόμαστε ένα αποφασιστικό μήνυμα. Ποτέ ξανά περιπέτειες! Ποτέ ξανά λαϊκισμός! Παρακολουθήσαμε με θυμό και πίκρα την παρούσα Κυβέρνηση της Καταστροφής να προδίδει όλα τα ιδανικά της πατρίδας μας. Στα ζωτικά εθνικά μας θέματα παρέδωσαν γη και ύδωρ. Προδώσανε μέσω της απαράδεκτης «Συμφωνίας των Πρεσπών» τις θυσίες αίματος των Ελλήνων. Συνεχίζουμε να βιώνουμε την αδυναμία τους να λύσουν τα τεράστια προβλήματα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την Ελληνική οικογένεια με δεκάδες φόρους και κούφιες υποσχέσεις. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση για την Πατρίδα. Όσο πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην εθνική λύτρωση.

Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα του κόμματος σας;


Στις Ευρωεκλογές στέλνουμε πολλαπλό μήνυμα. Αποφασίζουμε τώρα για μια Ελλάδα του μέλλοντος, ένα τίμιο κράτος, σωστό πάροχο υπηρεσιών για όλους, όχι εργοδότη κάποιων ή πελάτη συμφερόντων. Μια εθνική οικονομία που θα γεννάει πραγματικές ευκαιρίες για τους νέους Έλληνες, όχι χρέη. Στην αγορά εργασίας, οφείλουμε να μπορούμε να δώσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους για ένα καλό και ποιοτικό εργασιακό βίο. Και βέβαια στους ανέργους, στους μεγάλους αδικημένους, σήμερα, της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, να διεκδικήσουν πάλι τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας. Στοχεύουμε σε μια παιδεία που να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους και όχι να ισοπεδώνει τους πάντες προς τα κάτω. Ένα κράτος δικαίου, με λιγότερους φόρους και εισφορές και με περισσότερες επενδύσεις. Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε. Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί τη γλώσσα της αλήθειας, του ρεαλισμού και της τόλμης. Με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, απαντούμε αξιόπιστα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, απαντούμε στα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων και πορευόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στον κοινό ευρωπαϊκό μας δρόμο.

Ποιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την οικονομία που αποτελεί – βάση των δημοσκοπήσεων - την πρώτη προτεραιότητα των ψηφοφόρων, τι προτείνετε;


Είμαστε η παράταξη που από την επόμενη μέρα θα μειώσουμε τους φόρους. Ο Πρόεδρος μας και αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευτεί δημόσια: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%. Θα καταλήξουμε με δυο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22% και το 11%. Τέλος, εμείς είμαστε αυτοί που θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Το καταθέσαμε εξάλλου και σε σχετική τροπολογία στην Βουλή πριν λίγες μέρες, ώστε ώστε να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη ένα ενωμένο μέτωπο, λέγοντας ότι θέλουμε να καταργηθεί η επερχόμενη μείωση του αφορολογήτου. Να μην πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος ο συνταξιούχος των 600 ευρώ. Να μην πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος ο εργαζόμενος των 600 ευρώ. Ωστόσο δυστυχώς η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αρνήθηκε να το στηρίξει.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο είναι το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Πάνω σε αυτό τι προτείνετε;


Θα αγωνιστούμε ως επόμενη Κυβέρνηση να επαναφέρουμε στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να νιώθουν και να είναι όντως ασφαλείς, είτε μιλάμε για τις συνοικίες των μεγάλων πόλεων είτε μιλάμε για τα χωριά της Περιφέρειας. Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, διότι είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ο πολίτης ο οποίος είναι ανασφαλής δεν είναι πραγματικά ελεύθερος.

Τέλος να σας ρωτήσω και για τους αγρότες, τι σχέδια έχει η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη ημέρα;


Η παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση, δηλαδή ο αγροτοδιατροφικός τομέας, μπορούν να αυξήσουν τις εξαγωγές και να φέρουν επενδύσεις και νέα κεφάλαια στην οικονομία της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι σημαίνει να εργάζεσαι στο χωράφι, να προσπαθείς ζήσεις οικογένεια, να μεγαλώσεις παιδιά και να σε αντιμετωπίζει το κράτος με περιφρόνηση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας να βρουν πιστώσεις από τους προμηθευτές τους για να καλύψουν τη φετινή σοδειά. Γνωρίζουμε τι σημαίνει να καταστρέφεται η σοδειά από μία κακοκαιρία και ο ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα. Γνωρίζουμε τον αγώνα των κτηνοτρόφων που παλεύουν να παράξουν αγνά προϊόντα και να έρχονται οι ελληνοποιήσεις με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να κατρακυλούν οι τιμές. Δεσμευόμαστε λοιπόν για τον πρωτογενή τομέα, ότι θα καταργήσουμε την μείωση του αφορολόγητου και θα εισάγουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ. Θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα με φορολογικό συντελεστή 10%, ώστε οι αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται να έχουν ένα πρόσθετο φορολογικό κίνητρο. Η αγορά είναι σκληρή και δύσκολη και μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε οικονομίες κλίμακος, να μειώσουμε το κόστος, να διεισδύσουμε σε νέες αγορές. Αυτό αφορά ειδικά τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα χτυπάμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και αναμορφώνουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ, του οποίου ο κανονισμός δεν ανταποκρίνεται πια στις νέες προκλήσεις. Στην Ευρώπη, θα διεκδικήσουμε σταθερούς πόρους για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, πράγμα που αμέλησε πλήρως να κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ