Αναρτήθηκε στις:21-05-19 11:09

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το κείμενο του Β. Μαλισιόβα για τον πρακτικό οδοντογιατρό!


Το εξαιρετικό κείμενο του φιλολόγου-λαογράφου Βασίλη Μαλισιόβα για τον πρακτικό οδοντογιατρό του χωριού Μαρκινιάδα Άρτας, τον αείμνηστο Χρήστο Γ. Σαλαμούρα (δημοσιεύθηκε πριν από δέκα ημέρες), εκτός από το ότι διαβάστηκε από χιλιάδες αναγνώστες (στην έντυπη και, κυρίως, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας), προκάλεσε το ενδιαφέρον και της επιστημονικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, αναπαρήχθη ηλεκτρονικά σε fora οδοντιάτρων ανά την Ελλάδα, το σημαντικότερο όμως είναι ότι το άρθρο αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο του Μουσείου Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς αφορά ουσιαστικά την ιστορία της επιστήμης αυτής.

Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή μας όταν βλέπουμε τέτοιες διακρίσεις για κείμενα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα μας. Αλλά και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη όταν βλέπουμε ότι, μέσα από τα υψηλού επιπέδου κείμενα του συμπατριώτη μας Β. Μαλισιόβα, οι απλοϊκοί άνθρωποι κατακτούν μια περίοπτη θέση, ανταμειβόμενοι κατά κάποιο τρόπο, έστω και μετά θάνατον, για την αγωνιστικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις δυσκολίες της ζωής!

«ΜΑΧΗΤΗΣ»

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ