Αναρτήθηκε στις:11-05-19 15:56

Θερμή η υποδοχή του πρωθυπουργού στην Άρτα από τους συμπατριώτες του


Αλέξης Τσίπρας: «Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και με σχέδιο. Δουλέψαμε με σχέδιο για την Ήπειρο, για την Άρτα, ώστε να βγει από την αφάνεια»


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Κατακλύστηκαν σήμερα το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο της Άρτας από πολίτες που περίμεναν την άφιξη στην πόλη μας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τον πρωθυπουργό περίμεναν πολλοί φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να τον χαιρετήσουν και να τον καλωσορίσουν στην πόλη μας. Ως αναμένετο, η βουλευτής και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας στέκονταν στην πρώτη γραμμή της υποδοχής για να προϋπαντήσουν τον πρωθυπουργό, ενώ περπάτησαν δίπλα του μέχρι να φτάσει στο χώρο της ομιλίας, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αρταίων θέλοντας να καλωσορίσει τον πρωθυπουργό στην πόλη της Άρτας.

Αιχμηρός κατά την ομιλία του ήταν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ, κάνοντας λόγο για έναν ανήθικο προσωπικό πόλεμο, αφού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του πατέρα του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή της Άρτας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και με σχέδιο. Δουλέψαμε με σχέδιο για την Ήπειρο, για την Άρτα, ώστε να βγει από την αφάνεια». «Μέσα σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών, εμείς είχαμε την πολιτική βούληση» τόνισε ο κ. Τσίπρας «να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα σημαντικά για την περιοχή της Άρτας. Με σχέδιο δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια και στην Ήπειρο, στην Άρτα, μια πόλη και μια περιφέρεια ξεχασμένη, για δεκαετίες υποβαθμισμένη. Επισκέφτηκα πριν λίγο το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου τελειώνουν οι εργασίες που είχαν δημοπρατηθεί το 2006 αλλά τελειώνουν το 2019. Αυτή είναι η παθογένεια του ελληνικού κράτους. Όπως έγινε και με την εθνική οδό Αθηνών -Πατρών και την Ιόνια Οδό, ένα έργο που έμελλε σε μας να το τελειώσουμε και να το ολοκληρώσουμε, ώστε η Άρτα να βρεθεί πιο κοντά στην πρωτεύουσα. Η Άρτα για σαράντα χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο, να έχει Γεωπονική Σχολή, και τώρα δεν έχει μόνο μία ανώτατη σχολή, αλλά έχει και τη Γεωπονική Σχολή με δύο τμήματα και το γεγονός ότι το ΤΕΙ Ηπείρου έγινε ανώτερο με την ενσωμάτωσή του στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τέσσερα λοιπόν τμήματα φοιτητών στην Άρτα, η οποία θα γίνει φοιτητούπολη. Θυμάμαι για χρόνια εγκαταλελειμμένο το ΞΕΝΙΑ στο Κάστρο, ενώ εμείς βρήκαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να το ανακαινίσουμε και να το ξαναδώσουμε στους πολίτες. Αλλά και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής που είναι η οριοθέτηση του Αράχθου και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή και για την πόλη. Έργα τα οποία προχωράνε και το επόμενο διάστημα θα είμαστε ευτυχείς να τα δούμε να ολοκληρώνονται. Όπως ολοκληρώνεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο το Γεφύρι της Πλάκας, ενώ ανακοινώθηκε και το χιονοδρομικό κέντρο στα Θεοδώριανα που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή των Τζουμέρκων».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών. «Για πρώτη φορά η οικονομία μετά από πολλά χρόνια έχει να δώσει μια προοπτική στους πολλούς, για πρώτη φορά δίνουμε τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους και τη δίνουμε μόνιμα. Για πρώτη φορά μπορούμε να ελαφρώσουμε τα βάρη με μείωση της φορολογίας και με στοχευμένες παρεμβάσεις. Τα μέτρα τα οποία θα ψηφίσουμε την άλλη εβδομάδα είναι η αρχή μόνο μιας νέας οικονομικής πολιτικής. Πιστεύουμε ότι ελαφρύνοντας τη φορολογία, δίνοντας κίνητρο στην υγιή επιχειρηματικότητα, βάζοντας κανόνες στην αγορά εργασίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, γιατί ξέρουμε ότι αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος. Ο εθνικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, για τα παιδιά μας και αυτές τις θέσεις να τις μοιράσουμε με δικαιοσύνη. Στο τέλος του χρόνου, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα, έτσι όπως βαδίζει η οικονομία μας, να μπορούμε να σχεδιάσουμε και νέα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η παρουσία όλων αυτών των συμπατριωτών του εκεί στο κέντρο της Άρτας για να δείξουν ότι η αντιπολίτευση μάλλον υπολογίζει τη νίκη της στις εκλογές «χωρίς τον ξενοδόχο»!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ