Αναρτήθηκε στις:19-04-19 19:49

«Πολίτες με Όραμα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…


Με αφορμή τη δημοσκόπηση που παρουσίασε η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη… Μόνο έτσι θα μπορούσε ένας απλοϊκός νους να ερμηνεύσει την απελπισμένη προσπάθεια «κάποιων» στην πόλη μας να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα (αυτό που εκφράζεται καθημερινά πλέον από τους απογοητευμένους συμπολίτες μας) ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Ο συνδυασμός μας δεν θα μπει καν στον κόπο να κρίνει ούτε την ίδια τη δημοσκόπηση (για τα προϊόντα μαϊμού υπεύθυνο είναι το υπουργείο εμπορίου) ούτε τους εμπνευστές της (μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι). H στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει την δημοσιοποίηση του συνόλου των στοιχείων της δημοσκόπησης π.χ. χρονικό διάστημα που διενεργήθηκε, την εταιρεία που την πραγματοποίησε και το κυριότερο για λογαριασμό ποιου διενεργήθηκε. Το μόνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι οι εμπνευστές της πρέπει να ξαναφρεσκάρουν τις γνώσεις τους στα απλά μαθηματικά του δημοτικού, γιατί τα νούμερα, λεβέντες, δεν βγαίνουν!

Για όλα αυτά τα κωμικοτραγικά έχει την απάντηση ο θεατρικός συγγραφέας Λουίτζι Πιραντέλλο, που μίλησε πολύ νωρίτερα για την υποκειμενικότητα της αλήθειας: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Γεώργιος Μπαλάγκας, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αρταίων, επικεφαλής συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» για τον Δήμο Αρταίωνimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ