Αναρτήθηκε στις:09-04-19 13:16

Κι ο κάθε Δήμος… φοβέρα θέλει!


Από απολύτως αξιόπιστη πηγή μάθαμε κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον, το οποίο στη συνέχεια επαληθεύσαμε, όπως οφείλαμε, από το δικό μας ρεπορτάζ. Επειδή όμως διανύουμε προεκλογική περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα αποκαλύψουμε τον Δήμο στον οποίο αναφέρεται το σχόλιο, για να μη θεωρηθεί ότι υποσκάπτουμε τη θέση κάποιου υποψηφίου και ευνοούμε έναν ανθυποψήφιό του. Είναι πάγια αρχή μας να τηρούμε ίσες αποστάσεις, αυτό κάνουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε κάποιο μικρό χωριό ενός Δήμου του νομού μας λοιπόν, υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα με την εσωτερική οδοποιία, συγκεκριμένα ένας δρόμος είχε κλείσει από την άγρια βλάστηση και τα βάτα. Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τους υπευθύνους για καθαρισμό ενός δρόμου που διέσχιζε το χωριό, το αποτέλεσμα ήταν μια διαιώνιση των υποσχέσεων για επίλυση του ζητήματος.

Πριν από λίγους μήνες, ένας ετεροδημότης που ζει στην Αθήνα (αλλά πηγαινοέρχεται συχνά στο χωριό του), βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, αποφάσισε να υποβάλει μια αίτηση στον συγκεκριμένο Δήμο. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το ζήτημα θα λυνόταν το πολύ σε ένα μήνα.

Και πάλι όμως αθετήθηκε η δέσμευση. Τότε ο ετεροδημότης αυτός, με τα περιθώρια της υπομονής του να λιγοστεύουν, απευθύνθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Όντως μετέβη κλιμάκιο τεχνικών στο χωριό, όπου όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ, το μόνο που έκαναν ήταν να παροτρύνουν τους υπερήλικες κατοίκους… να καθαρίσουν μόνοι τους τον δρόμο!

Στις αρχές του 2019 υπέβαλε ηλεκτρονικά αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του εν λόγω Δήμου (με κοινοποίηση στον δήμαρχο) για καθαρισμό του δρόμου, μιας και η ηλεκτρονική αίτηση πλέον είναι ισόκυρη της έντυπης.

Ο Δήμος και πάλι αγνόησε προκλητικά τον πολίτη, χωρίς καν να απαντήσει στην αίτηση, έστω και αρνητικά.

Ο ετεροδημότης όμως, ξέροντας να διεκδικήσει το δίκιο του, απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, την αρμόδια υπηρεσία που παρεμβαίνει για διαφορές μεταξύ πολιτών και Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν προκειμένω.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πανηγυρικά! Μόλις ο Δήμος έμαθε τα τεκταινόμενα, και καθώς είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές, το πρόβλημα λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο: Όχι μόνο καθαρίστηκε ο δρόμος, αλλά και διαπλατύνθηκε και τσιμεντοστρώθηκε. Επίσης στο ίδιο χωριό έγιναν τσιμεντοστρώσεις και σε δύο άλλα σημεία.

Όπως χαρακτηριστικά μάς είπε η απολύτως έγκυρη πηγή μας, «όχι απλώς ο Δήμος έφτιαξε τον δρόμο αλλά… κόντεψε να κατασκευάσει και αγάλματα ή σιντριβάνια, για να φανεί ότι λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα των δημοτών»!

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν; Θα μπορούσε να είναι κι έτσι, αρκεί να γίνει μάθημα προς όλους τους υποψηφίους των επικείμενων εκλογών ότι όλοι οι δημότες τους έχουν τα ίδια δικαιώματα (όπως εξάλλου και υποχρεώσεις), είτε κατοικούν στην έδρα του δήμου, είτε σε έναν απομακρυσμένο οικισμό με λίγους κατοίκους.

«ΜΑΧΗΤΗΣ»

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ