Αναρτήθηκε στις:11-01-19 11:12

Κάστρο ανοιχτό για τον λαό - Οι νόμοι είναι μαζί μας


Γράφει ο Κώστας Μπανιάς


Π.Δ. 455/1976. Νόμος 3028 ΦΕΚ 153: Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Άρθρο 2. Παράγραφο 1. Εδάφιο αα. Ως αρχαία μνημεία… και χρονολογούνται έως και το 1830. Άρθρο 3 παρ. 1: Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδάφιο β. Διατήρηση, αποτροπή της καταστροφής, της αλλοίωσης και γενικά κάθε άμεσης ή έμμεσης βλάβης της. Εδάφιο ε: Στην διευκόλυνση της πρόσβασης και της επικοινωνίας του κοινού με αυτή (κληρονομιά). Εδάφιο ζ: Στην παιδία, την αισθητική αγωγή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πολιτιστική κληρονομιά. (Κάνω υπομονή μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι νόμοι είναι μαζί μου, μαζί μας).

Άρθρο 67. Το γράφω. Λαέ, διάβασε. Στο γράφω από τον Μάρτιο (24η) του 2008. Αρχή αγώνων. Άρθρο 67: Ο κύριος, ο νομέας ή ο κάτοχος μνημείου, ο οποίος εκτελεί τις υποχρεώσεις του για φύλαξη, διατήρηση ή συντήρησή του πλημμελώς και έτσι εκθέτει το μνημείο σε κίνδυνο (βλέπε Κάστρο μέσα έξω) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Άρθρο 24 του Συντάγματος στην παράγραφο 1, διακρίνει το περιβάλλον (βλέπε Κάστρο), σε φυσικό και πολιτιστικό (το Κάστρο έχει και τα δύο). Αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός. Νέοι συνταγματικοί κανόνες με την αναθεώρηση του 2001. Προστασία από την πολιτεία αλλά και θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός προσώπου, επομένως και των περιβαλλοντικών οργανώσεων των πολιτών…

Ό,τι νόμους έχω θα τους δώσω στους Δικηγορικό Σύλλογο, στο Επιμελητήριο, στο Δήμο Αρταίων, και αν μας διαβάζουν οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι εδώ είμαι. Αναμένω γιατί θα αρχίσω καταγγελία στον Εισαγγελέα και μηνύσεις όπως έκανε από τον Μάρτιο του 2008 έως κάπου στα 2011-2012. Λάκισε η τότε της Αρχαιολογίας. Η υπομονή έχει όρια. Αλυσίδα, λουκέτο στην πόρτα του Κάστρου. Ντροπή και αίσχος. Έως την αποκριά. Μετά θα δουλέψει ο κόφτης… (έτοιμος). Δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν καρεκλοκένταυροι που τους πληρώνουμε για να προστατεύουν τα μνημεία όπως και οι αρχαιολοτζίες… Τον τρόπο τον ξέρω, τον ξέρουμε. Η Άρτα ωρέ; Η Άρτα μας; Σβάρα θα τα πάρουμε. Θέλουν και βράβευση. Να πάρουν τα 300 ευρώ. Είναι θρασύτατοι.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ