Αναρτήθηκε στις:18-09-18 14:03

Βόμβα στο ΤΕΙ Ηπείρου πριν την Πανεπιστημιοποίηση του: Εξόντωση του Μ. Διακομιχάλη


Σημαντικές εξελίξεις στο ΤΕΙ Ηπείρου με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα. Ο "Μ" παραθέτει τις καταγγελίες του Αναπληρωτή Καθηγητή Μ. Διακομιχάλη σχετικά με τη φερόμενη ως εξόντωσή του. Αναμένουμε εφ'όλης της ύλης συνέντευξη και απάντηση από τους αναφερόμενους στο άρθρο.


«Πριν 18 χρόνια ήρθε στην Πρέβεζα. Νοίκιασε τα 3 πρώτα και μετά αγόρασε σπίτι αφού η δουλειά, η καριέρα του και η ζωή του ήταν συνδεδεμένα με την Πρέβεζα.

Από Καθηγητής Εφαρμογών ξεκίνησε, χρημάτισε Προϊστάμενος αφού κανένας άλλος δεν δεχόταν. Υπέγραψε το πρώτα Πτυχίο του Τμήματος Λογιστικής, πήρε το Διδακτορικό του, έγραψε άρθρα και βιβλία, εξελίχθηκε. Βρέθηκε πάλι σε διοικητική θέση στη δύσκολη καμπή της συγχώνευσης των δύο Τμημάτων σε ένα, κατόρθωσε να συγκεράσει διαφορετικές νοοτροπίες, συνήθειες και ιδιαιτερότητες των παλαιών τμημάτων αλλά και των συναδέλφων. Αναβάθμισε αρκετά το νέο τμήμα σε πολλά επίπεδα, υπέγραψε πάλι το πρώτο Πτυχίο του νέου Τμήματος, πρότεινε και δημιούργησε το πρώτο μεταπτυχιακό το οποίο διεύθυνε από το πρώτο έτος. Διοργάνωσε δεκάδες εκδηλώσεων με συμμετοχή επιστημόνων, φορέων της πόλης, γονέων και φοιτητών.

Στη δύση του το Ηπείρου και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του επιφύλασσαν μία μοναδική έκπληξη. Την αμφισβήτηση όλων των 18 χρόνων, τη διαγραφή με μονοκονδυλιά όλου του μόχθου και των προσπαθειών, και εν τέλει την μοναδική στο Τμήμα ίσως και στο ΤΕΙ ολόκληρο. Αρνητική Εισηγητική Αξιολόγηση από συναδέλφους οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια στηρίχθηκαν σε εκείνον για να φέρει σε πέρας το νέο τμήμα, δίδαξαν σε μεταπτυχιακό και αυτό τους δίνει πλεονέκτημα εν όψει της Πανεπιστημιοποίησης, τόνιζαν ότι θα τον προτείνουν για ομότιμο καθηγητή στο τέλος του εκπαιδευτικού βίου του, ότι έχει τόσα προσόντα που δεν θα έχει πρόβλημα να πάει σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα, ας είναι καλά που έκανε το Μεταπτυχιακό και έχουν ένα εισόδημα επιπλέον, κλπ.

Στην Εισηγητική Έκθεση για την εξέλιξη του στη βαθμίδα του Καθηγητή, οι κ.κ. Γ.Γκίκας και Χ. Ναξάκης αξιολογούν όλο του το έργο (σπουδές, Έρευνα, Διδασκαλία, Διοίκηση, κλπ) ακατάλληλο. Η τελευταία υπογραφή του κ. Γκίκα στο ΤΕΙ Ηπείρου αφορούσε την Αρνητική Αξιολόγηση του κ. Διακομιχάλη, αφού την ίδια μέρα δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ μετακίνησης του στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Παρά το αίτημα για εξαίρεση τους από το Εκλεκτορικό για τους λόγους που συνδέονται με την Παραίτηση του και με την παραμονή ή όχι του Τμήματος στην Πρέβεζα, αυτό δεν έγινε.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα μόλις ανοίγει ένα σημαντικότατο θέμα για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, λίγες μέρες πριν την ένταξη του διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εκτιμώντας ότι ο κ. Διακομιχάλης, ουδέποτε υπήρξε ρίψασπις, αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις τόσο του ιδίου, όσο και της τοπικής κοινωνίας, διότι το θέμα δεν είναι πλέον προσωπικό αλλά θεσμικό και αφορά τη λειτουργία του Τμήματος στην Πρέβεζα, για μια κατάφωρη και πρωτοφανή αδικία που δεν έχει καμία σχέση με ακαδημαϊκά κριτήρια».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ